Vegán csirkehús / Vegan chicken meat.-2020.07.13.
Üdvözöllek
benneteket!
Ma egy vegán csirke
receptet osztok meg veletek. Ez egy szuper étel, ami laskagombából készül. A gombák aminosav tartalma hasonlít leginkább a húséhoz, ezért is nevezik vegán húsnak.
Hozzávalók :
25 dkg laskagomba
10 dkg köles
1 fej vöröshagyma
1 mk őrlt bors
sokmagos zöldségkeverék (összetevői leírása a mellékelt linken )
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/02/koles-rantotta-vegan-millet-scrambled.html
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér a szendvicshez (én házilag sütöm)
4 karika uborka
2 karika paradicsom
olaj a sütéshez
Páclé :
2 mk. (mokkás kanál) őrölt pirospaprika
2 mk. fokhagymapor
2 mk. vöröshagymapor
szójaszósz ízlés szerint
(elhagyható)
folyékony füst ízlés szerint
(elhagyható)
2 dl víz ( ha szükséges, pótóljuk a többi összetevővel
együtt)
só ízlés szerint (abban az esetben, ha nem használunk szójaszósz, mert az
sós)
Elkészítés
:
A csomagoláson lévő leírás alapján megfőzzük a kölest. Közben a páclé hozzávalóit beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. A laskagombát megtisztítjuk
(mindenki úgy, ahogy ő
szokta), majd villával csíkokra szabdaljuk, beleforgatjuk a páclébe és hagyjuk
pihenni, hogy jól magába szívja az ízeket. Egy
serpenyőbe olajat hevítünk, felszeleteljük vagy kockára vágjuk a hagymát és beletesszük a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés vizet,
letakarjuk fedővel, hogy üvegesre párolódjon. Amikor megpárolódott, levesszük a fedőt és barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a bepácolt laska "csirkehúst", lefőzzük róla a vizet,
amit kienged magából és megsütjük. Egy keveset kiveszünk belőle a szendvicshez, a többit kölessel és zöldséggel tálaljuk.
Nagyon bízok benne,
hogy ízleni fog
nektek.
Jó étvagyat
kívánok hozzá!
Receptjeim:
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/07/receptjeim-raw-vegan-fat.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése