Nyers vegán kenőmájas / Raw vegan fatty liver-2020.07.04.
Üdvözöllek
benneteket!
Most egy nagyon finom, nyers vegán kenőmájas
receptemet osztom meg nektek. Ez a recept is gyorsan elkészíthető és természetesen ízlés szerint
variálható. Lássunk hozzá.
Nyers vegán kenőmájas
Hozzávalók:
2 ek. darált napraforgó (lehet liszt helyette)
1 tk. glutén mentes sörélesztő
pehely
2 mk. őrölt piros
paprika
2 mk. vöröshagyma por
2 mk. fokhagyma por
1 mk. morzsolt kakukkfű
1 mk. őrölt
petrezselyem
2 mk. őrölt fekete
bors
2 mk. mozsolt majoranna
1 mk. őrölt köménymag
víz szükség szerint
2-3 tk. hidegen sajtolt olívaolaj vagy másmilyen (elhagyható)
só ízlés szerint
Elkészítés:
A darált napraforgót és az összes
fűszert egy kisebb tálba tesszük, majd nagyon kis mennyiségben vizet adunk hozzá. Elkeverjük és annyi
vizet adunk még hozzá, hogy jól kenhető legyen. Megkóstóljuk az ízét és ha szükséges, még ízesítjük valamelyik fűszerrel. A majorannának nagyon nagy szerepe van, mert az adja meg a májas ízt. Ha megfelelő az íz és az állag, akkor először adhatunk
hozzá 2 teáskanál olajat, jól keverjük össze és ha még szükséges, adhatunkunk
hozzá még egy 1 tk. olajat(elhagyható). Miután jól összekevertük, készen is vagyunk a májasunkkal.
Ezután nincs más dolgunk, mint valamilyen kenyérre (nyers kenyérre) rákenjük és jóízűen
elfogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok
hozzá!
Receptjeim itt találhatóak:
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/07/receptjeim-raw-vegan-fat.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése