Nyers vegán kókuszos torta / Raw vegan coconut cake - 2020.07.19.
Nyers vegán kókuszos torta
Hozzávalók a kéreghez:
10 dkg mandula
8 dkg kókuszreszelék vagy más
mag, dióféle(én napraforgót használtam)
12 dkg mazsola (fél-egy órára forró vízbe beáztatva)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
30 dkg kókuszliszt vagy finora darált kókuszreszelék
2 csapott evőkanál fehér
porcukor vagy juharszirup, rizsszirup(én
porcukrot használtam)
2 evőkanál kókuszzsír(kókuszolaj)
A krém tetejére
valamilyen gyümölcsöt teszünk
Elkészítés:
Ez mennyiség 18-20 cm-es kapcsos tortaformához elegendő. Ha nagyobb van, akkor a mennyiséget ahoz kell igazítani. Egy darálóba vagy jobb
minőségű turmixba tesszük a mandulát, napraforgót és a beáztatott mazsolát(az áztató vizet nem), és morzsásra
daráljuk(ha gyenge a darálónk, akkor külön külön daráljuk le, majd összekeverjük). A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk
és egyenletesen belenyomkodjuk a morzsát, majd betesszük a hűtőszekrénybe hűlni. Közben a kókuszreszeléket két
részletben a lehető legkrémesebbre daráljuk, többször megállva,
hogy a daráló motorja
nehogy leégjen. Hogy krémesebb legyen 1 evőkanál kókuszzsírt adunk hozzá és tovább daráljuk.
Adhatunk hozzá egy kis kifacsart citromlét. Ez nem olyan lesz mint a konzervek, mert
azokat a kókusz préselésével nyerik ki,
majd valamilyen formán tartósítják. A második adag krémet ugyan úgy készítjük el, mint az
elsőt. Ha elkészült, kivesszük a lehűtött alapot a hűtőből és ráhalmozzuk a krémet, majd a tetejére tesszük
a tetszőleges gyümölcsöket. Hűtöben
kell tartani, mert a kókuszsír szobahőmérsékleten elkezd
megolvadni.
Fogyasszátok egészséggel!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése