Nyers vegán kókuszos torta / Raw vegan coconut cake - 2020.07.19.

Nyers vegán kókuszos torta

Hozzávalók a kéreghez:

10 dkg mandula

8 dkg kókuszreszelék vagy más mag, dióféle(én napraforgót     használtam)

12 dkg mazsola (fél-egy órára forró vízbe beáztatva)

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

30 dkg kókuszliszt vagy finora darált kókuszreszelék

2 csapott evőkanál fehér porcukor vagy juharszirup, rizsszirup(én porcukrot használtam)

2 evőkanál kókuszzsír(kókuszolaj)

A krém tetejére valamilyen gyümölcsöt teszünk

Elkészítés:

Ez mennyiség 18-20 cm-es kapcsos tortaformához elegendő. Ha nagyobb van, akkor a mennyiséget ahoz kell igazítani. Egy darálóba vagy jobb minőségű turmixba tesszük a mandulát, napraforgót és a beáztatott mazsolát(az áztató vizet nem), és morzsásra daráljuk(ha gyenge a darálónk, akkor külön külön daráljuk le, majd összekeverjük). A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és egyenletesen belenyomkodjuk a morzsát, majd betesszük a hűtőszekrénybe hűlni. Közben a kókuszreszeléket két részletben a lehető legkrémesebbre daráljuk, többször megállva, hogy a daráló motorja nehogy leégjen. Hogy krémesebb legyen 1 evőkanál kókuszzsírt adunk hozzá és tovább daráljuk. Adhatunk hozzá egy kis kifacsart citromlét. Ez nem olyan lesz mint a konzervek, mert azokat a kókusz préselésével nyerik ki, majd valamilyen formán tartósítják. A második adag krémet ugyan úgy készítjük el, mint az elsőt. Ha elkészült, kivesszük a lehűtött alapot a hűtőből és ráhalmozzuk a krémet, majd a tetejére tesszük a tetszőleges gyümölcsöket. Hűtöben kell tartani, mert a kókuszsír szobahőmérsékleten elkezd megolvadni.

Fogyasszátok egészséggel!

Receptjeim:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

János jelenésekről 14.fejezet.-2023.12.11.

Józsué könyve 2.fejezet.-2024.07.07.

Józsué könyve 3.fejezet.-2024.07.08.