Nyers vegán tökmagkrém / Raw vegan pumpkin seed cream.-2020.07.05.
Üdvözöllek benneteket!
A mai alkalommal egy nyers vegán tökmagkrém receptemet osztom meg veletek. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető.
Hűtőszekrényben több napig is eláll. És akkor jöjjön a recept.
Nyers vegán tökmagkrém
Hozzávalók:
5 ek. tökmagliszt
vagy darált tökmag
1 ek. glutén mentes sörélesztő
pehely
1 mk. őrölt piros
paprika
2 mk. vöröshagyma por
2 mk. fokhagyma por
1 mk. őrölt
petrezselyem
1 mk. őrölt fekete
bors
1 mk. őrölt köménymag
víz szükség szerint
1-2 tk. napraforgó, olíva vagy hidegen sajtolt tökmagolaj(elhagyható)
só ízlés szerint
Elkészítés:
Hasonlóan járunk el, mint a májas receptnél.A tökmaglisztet és az összes
fűszert egy kisebb tálba tesszük, majd nagyon kis mennyiségben vizet adunk hozzá. Elkeverjük és annyi
vizet adunk még hozzá, hogy jól kenhető legyen. Megkóstóljuk az ízét és ha szükséges, még ízesítjük valamelyik fűszerrel. Ha megfelelő az íz és az állag, akkor
adhatunk hozzá 1 teáskanál olajat (elhagyható), majd jól keverjük össze. Miután jól összekevertük, készen is
vagyunk a krémünkkel, és már kenhetjük is a kenyérre, tölthetjük gombába és sajtszószként zöldségkeverékhez is
használhatjuk. Ha szeretnénk ebből a
krémből sajtszószt csinálni, akkor egy kevés vízzel tovább higítjuk és adunk hozzá még egy ek. sörélesztőpelyhet,
hogy sajtosabb íze legyen. Bízok benne, hogy ízleni fog.
Jó étvágyat kívánok
hozzá!
Receptjeim itt találhatóak :
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/07/receptjeim-raw-vegan-fat.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése