REJUVELAC/FIATALÍTÓ ITAL.- 2020.07.07.
Üdvözöllek
benneteket!
A mai alkalommal a REJUVELAC/FIATALÍTÓ ital elkészítését mutatom meg nektek. Ez egy otthon elkészíthető fermentált gabona
ital, amit dr. Ann Wigmore kísérletezett ki és alkalmazott a saját klinikáján. Enzimikus
víznek,
italnak is nevezik, mert valóban egy
enzim bomba. Megtisztítja a bélrendszert és a vért, valamint
semlegesíti a
szervezetünkben
felhalmozódott toxinokat
(méreganyagokat).
Rendbe teszi az emésztést. A rejuvelac (rűdzsivülák) fogyasztásával kiválthatóak az önsanyargató tisztítókúrák. A fermentálás hatására nem csak
enzimek, hanem probiotikum és B12
vitamin is keletkezik, melyek megtisztítják és megfiatalítják a
szervezetünket. Ez egy
szuperital. Glutén érzékenyek csinálhatják hajdinából, quinoából, amarántból vagy kölesből. Az
elkészült ital fanyar ízű, egy kicsit lehet savanykás. Kellemesebb ízt ad neki,
ha teszünk bele néhány szelet héjnélküli citromot,
de önmagában is kitűnő ital. Hűtőszekrényben kell tárolni, lezárt üvegben, így lelassúl a további fermentálódás. Egy - két hétig is eláll (a legoptimálisabb a 2-3 nap), természetesen lassan, de tovább fermentálódik. Dr. Wigmore napi 3 csésze fiatalító ital
elfogyasztását javasolja. Régi mértékeink szerint egy bögre 3dl. volt, a csésze ennek a fele 1,5 dl. A ma használatos bögre méret 2,5 dl.,
a csésze ennek a
fele 1,25 dl., amibe 75 gramm búza fér bele. Az elkészítéshez 18-25 fok hőmérséklet az ideális. És akkor jöjjön az elkészítése.
Hozzávalók:
75 gramm bió búza
4 db. 1 literes befőttes üveg, 3db. tetővel
géz vagy
valamilyen sűrű szővésű anyag (én megtisztított szúnyoghálót használok, duplán hajtva)
befőttesgumik
tisztavíz
citrom vagy méz az ízesítéshez (elhagyható)
Elkészítés:
Kimérünk 75 gramm bió búzát, beletesszük egy szűrőbe és jól lemossuk (én zuhanyozni szoktam). Ezután egy tálba tesszük, tisztavizet öntünk rá és 8 órát áztatjuk. Ezt követően szűrőben ismét átmossuk, majd valamilyen csíráztató edénybe, tálba stb. tesszük és 24 órán keresztül csíráztatjuk (én csíráztatni szoktam). A csíráztatás alatt 2-3 alkalommal öblítsük le a csírákat azért, hogy ne száradjanak ki. Ügyeljünk arra, hogy csíráztató tálban vagy üvegben ne maradjon víz. Majd leöblítjük és egy 1 literes üvegbe tesszük, felöntjük friss tisztavízzel (a csapvizet pihentessük 15 percig, hogy a benne lévő klór leülepedjen), letakarjuk duplán hajtott gézzel, vagy más sűrű szövésű anyaggal és rögzítjük befőttes gumival. Három adag fiatalító italt lehet belőle készíteni. (Nem kötelező csíráztatni. Ha nem csíráztatjuk ez a folyamat kimarad és a magokat mosás után rögtön az üvegbe tesszük, ráöntjük a vizet és letakarjuk gézzel.) Az első adagot 48 órán keresztül hagyjuk fermentálódni, majd a gézen keresztül átöntjük (átszűrjük) az italt egy 1 literes tiszta üvegbe. Fontos, hogy ne rázzuk fel az üveg tartalmát. A gézt vegyük le és öblítsük le. Az üvegben maradt búzára és a sürejére megint öntünk friss vizet, a gézt tegyük vissza az üvegre és 24 órára félretesszük fermentálódni. Ezt követően megint átöntjük (átszűrjük) az italt 1 literes üvegbe, a gézt ismét megtisztítjuk, az üvegben maradt búzára és a sürejére friss vizet öntünk, letakarjuk a gézzel és félretesszük ismét 24 órára. Megint átöntjük (átszűrjük) egy 1 literes üvegbe. A búzát ezután egyszerűen ki kell dobni, mert már nem használható. Az elkészített italokat lezárva hűtőszekrényben tároljuk. Mielőtt pohárba töltenénk, alaposan keverjük meg a lét.Tehát 3 adag üdítőt kapunk 75 gramm búzából. Ismétlés a tudás anyja, tehát az első adagot 48 órán keresztül, a második és harmadik adagot már csak 24-24 órán keresztül fermentáljuk. Ha valakinek 1,2 l.-es üvege van az 100 gramm búzát használjon fel hozzá. Ez egy fantasztikus ital! Sokmindenhez felhasználható és ezeket is megosztom majd veletek. Bízok benne, hogy ízleni fog nektek is.
VÁLJON EGÉSZSÉGETEKRE!
Receptjeim :
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/07/receptjeim-raw-vegan-fat.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése