Krémes sült zöldségek


Sziasztok! 

A mai ebédem keto vegán  Krémes sült zöldségek (szósz) volt. Fogyókúrás, csökkentett szénhidrát tartalmú étel. 

Az összetevői : 1 padlizsán, 1 cukkini, néhány rózsa karfiol, 1 sárgarépa, 1 doboz kókuszkrém (vagy 1 doboz paradicsom), 2 marék zöldségkeverék (brokkoli, sárgarépa, karfiol) 2 avokádó a tetejére, mandula és tökmag (elhagyható), olíva olaj, paradicsom, só, bors, én még adtam hozzá bazsalikomot, kakukkfűvet, őrölt köményt(ezek elhagyhatóak.) 

Elkészítés:

 Az összes zöldséget hasonló méretű kockákra vágjuk. Az avokádót pedig finomra vágjuk (vagy pépesítjük), hogy kenhető legyen.

 Az apróra vágott zöldségeket serpenyőben olajon megpirítjuk, amíg megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a kókusztejszínt (vagy paradicsomkonzervet), és közepes lángon addig főzzük, amíg minden hozzávaló  puha nem lesz, a szósz pedig besűrűsödik. Nekem a fűszerek miatt a szósz színe megváltozott.

 Áttesszük a zöldségeket egy sütőtálba, rátesszük a finomra vágott, vagy villával szétnyomott  avokádót, és elterítjük rajta. Csepegtetünk rá egy kevés olívaolajat.( tetszés szerinti feltétet adhatunk hozzá. Paradicsomot, vegán sajtot vagy tofu kockákat)

Süssük  220 C fokra előmelegített sütőben 10-15 percig (vagy amíg felforrósodik). Mikrohullámú sütőben is lehet. Megszórjuk a tetejét a magokkal, és már ehetjük is. Önmagában fogyasztjuk kenyér és köret nélkül. Ez egy szuper étel! Tanácsos az étkezést követő fél órán belül mozogni, sétálni, mert a láb izomzata is termel inzulint, így étkezés után nem terheli le annyira a hasnyálmirigyet az étkezés. Ha nem megoldható, és ülőmunkát végeztek, akkor a széken egyenes háttal üljetek és a sarkaitokat felváltva föl-le mozgassátok, nem kell az egész talpat felemelni. Ilyenkor is termelődik inzulin.

Megmértem a vércukor szintemet, és ugyan annyi volt, mint ebéd előtt. 

Ez egy szuper étel!

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pál II. levele a Korinthusbeliekhez 12.fejezet.-2023.09.11.

János jelenésekről 14.fejezet.-2023.12.11.

János apostolnak közönséges I. levele 1.fejezet.-2023.11.20.