Akkor most következzen a burgonyatesztelésem eredménye.


A rezisztens keményitőröl néhány mondat. A rezisztens keményítő olyan keményítő, amelyet nem tudunk megemészteni. Áthalad a bélrendszeren anélkül, hogy felszívódna, és a bélbaktériumok táplálják, lebontják és rövid láncú zsírsavakká (például butiráttá) erjesztik, így táplálják és támogatják az egészséges bélbaktériumokat. Ezek a rövid láncú zsírsavak támogatják a vastagbelet is, ezzel csökkentve a vastagbélrák kockázatát. 

A rezisztens keményítő forrásai a bab és a lencse, a zöld banán, a rizs, a zab és a burgonya (az édes,  lila, piros és sárga burgonya valamivel ellenállóbb keményítővel rendelkezik, mint a fehér burgonya). Tanulmányok kimutatták, hogy a hűtött burgonya glikémiás indexe körülbelül 25-35% -kal kisebb, mint a frissen főtt, még meleg burgonyában. 

Eredményeim:

A nyers piros burgonyát a főzés előtti napon betettem a hűtőszekrénybe.

A frissen vízben főzött burgonya zsiradékkal fogyasztva +2,6 tizeddel megemelte a vércukorszintemet.

A megfőzött és egy éjszakán át hűtött +0,6 tizeddel emelte meg a vércukorszintemet.

Hűtve és újra melegítve ( én a mikrohullámú sütő kiolvasztó funkciójával melegítettem újra ) -0,5 tizeddel csökkentette a vércukorszintemet.

Hűtött nyers burgonya mikrohullámú sütővel sütve -0,4 tizedes vércukorszint csökkenést eredményezett.

Ezek mindenképpen bíztató eredmények.

Valószínűleg más tipusú sütőkben is hasonló eredmény lehetséges, de figyelembe kell venni az adott személy állapotát is, hiszen nem vagyunk egyformák.

Beteszek ide egy angol nyelvű linket a témáról, akit érdekel olvasson bele.

Kezdjen el hűtött burgonyát enni a rezisztens keményítőért? - Steven Masley orvos, LLC (drmasley.com)

Jó egészséget kívánok Nektek!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pál II. levele a Korinthusbeliekhez 12.fejezet.-2023.09.11.

János jelenésekről 14.fejezet.-2023.12.11.

János apostolnak közönséges I. levele 1.fejezet.-2023.11.20.