Ez volt az ebédem a mai napon
Kókusz és olívaolajon párolt, tetszés szerinti mennyiségű fejeskáposzta, kelkáposzta, kelbimbó, házi bió paradicsom ( jó a bolti is ), sült csirkemáj, 1 evőkanál sörélesztőpehely, 2db felvert tojás, só. A zöldségek és a csirkemáj párolása kb. 5 percig tartson fedő alatt, majd hozzáadjuk a sót és a sörélesztő pelyhet, összekeverjük és ráöntjük a tojást, és ízlés szerint lágyabbra, vagy keményebbre sütjük. Lényeges, hogy ne legyen szétfőzve, hanem viszonylag roppanósak maradjanak a káposztafélék, és ne essen szét teljesen a paradicsom se. Így a rövidebb elkészítési idő miatt, nem sérül a tápanyagok többsége. Tálaláskor én tettem még rá 1 teáskanál kókusz és 2 teáskanál hidegen sajtolt olívaolajat. Lehet rászórni egy marék reszelt sajtot (opcionális). Utána ittam egy pohár citromos, almaecetes vizet ( 1/2 liter vízhez egy citrom levét és két evőkanál almaecetet adtam) az emésztés javítására. Fél órával később ittam egy kávét 1 teáskanál kókusz, 1 teáskanál olívaolajjal és 1 teáskanál vajjal elkeverve, édesítés nélkül. Ezt golyóálló kávénak hívják a ketóban. Az amerikaiak egy bögrényi kávét isznak és abba nagyobb mennyiségű vajat és kókuszolajat (kb. 62-65 % MCT tartalmú) vagy tiszta MCT ( kókuszolajból van kivonva) olajat tesznek. Beindítja az anyagcserét, és a magas kalóriatartalom miatt csökkenti az éhségérzetet. Én teába is a kisebb mennyiséget teszem, és úgy iszom meg. Ezt az ebédet vegánok és vegetáriánusok is megcsinálhatják az állati eredetű összetevők kihagyásával.
Jó egészséget kívánok Nektek!
Előkészítés
Megjegyzések
Megjegyzés küldése