A rizstesztelésem eredménye.


Sziasztok! Elvégeztem a rizstesztet is, de nem fehérrel, hanenem barnával. Végre olyan vizsgálat is volt, ahol cukorbetegeken teszteltek és nem egészségeseken. A lenti elérhetőségeken olvashattok a vizsgálati eredményekről magyarul és angolul.

Jöjjenek a tények:

Nálam a frissen főzött és elfogyasztott barnarizs +0,9 tizeddel emelte meg a vércukorszintemet.

A főzött, majd egy éjszakára lehűtött és újramelegített rizs már csak +0,5 tized emelkedést mutatott.

Érdekesség, hogy nálam a lehűtött rizs hozta a legjobb eredményt, ugyanis nem emelte meg a vércukorszintemet. Nem egyedi eset, mert külföldi hozzászólásokban, többen is hasonló eredményről számoltak be, de többségében nem ez volt a jellemző.

Ezeket a teszteket 10-12 személyen végezték el általában. Megkérdezték egy interjúban dr. Robertsontól, miért ilyen kis számban végezték el, amire a válasza az volt, hogy ennyi a WHO protokoll. Szerencsére az elmúlt kb. 20 évben, szinte minden évben, valamelyik országban megismétlik mindegyik tesztet ( tészta, kenyér, burgonya, rizs ).

Ezek az elvégzett tesztek ( tészta, kenyér, burgonya, rizs ) természetesen az én szervezetem reagálását jelzik a külöböző módon elkészített élelmiszerekre. 

A visszahűtött rizs hatása a vércukor alakulására — Táplálkozás-Beállítás | Táplálkozás-Beállítás (taplalkozasbeallitas.hu)

A rizs főzés utáni hűtése segíthet csökkenteni a vércukorszint-tüskéket: tanulmány (insider.com)

Jó egészséget kívánok Nektek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pál II. levele a Korinthusbeliekhez 12.fejezet.-2023.09.11.

János jelenésekről 14.fejezet.-2023.12.11.

János apostolnak közönséges I. levele 1.fejezet.-2023.11.20.