A rizstesztelésem eredménye.
Sziasztok! Elvégeztem a rizstesztet is, de nem fehérrel, hanenem barnával. Végre olyan vizsgálat is volt, ahol cukorbetegeken teszteltek és nem egészségeseken. A lenti elérhetőségeken olvashattok a vizsgálati eredményekről magyarul és angolul.
Jöjjenek a tények:
Nálam a frissen főzött és elfogyasztott barnarizs +0,9 tizeddel emelte meg a vércukorszintemet.
A főzött, majd egy éjszakára lehűtött és újramelegített rizs már csak +0,5 tized emelkedést mutatott.
Érdekesség, hogy nálam a lehűtött rizs hozta a legjobb eredményt, ugyanis nem emelte meg a vércukorszintemet. Nem egyedi eset, mert külföldi hozzászólásokban, többen is hasonló eredményről számoltak be, de többségében nem ez volt a jellemző.
Ezeket a teszteket 10-12 személyen végezték el általában. Megkérdezték egy interjúban dr. Robertsontól, miért ilyen kis számban végezték el, amire a válasza az volt, hogy ennyi a WHO protokoll. Szerencsére az elmúlt kb. 20 évben, szinte minden évben, valamelyik országban megismétlik mindegyik tesztet ( tészta, kenyér, burgonya, rizs ).
Ezek az elvégzett tesztek ( tészta, kenyér, burgonya, rizs ) természetesen az én szervezetem reagálását jelzik a külöböző módon elkészített élelmiszerekre.
A rizs főzés utáni hűtése segíthet csökkenteni a vércukorszint-tüskéket: tanulmány (insider.com)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése