Mai ebédem /Today's lunch -2020.08.05.
A mai ebédem gombás zöldborsó leves, kínai zöldségkeverék tojásos tésztával és házi kovászos uborkával, utána gyümölcsök. Természetesen minden vegán.
Hozzávalók a leveshez :
Megeggyezik a gombaleves összetevőivel, kiegészítve plussz 1 evőkanál zabpehellyel, 2 evőkanál rejuvelac
enzimikus fiatalító itallal és 1 teáskanál búzafű porral, valamint 3 evőkanál
fagyasztott zöldborsóval. A
recept itt található :
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/03/mit-eszek-az-onkentes-karantenban-what.html
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/07/rejuvelacfiatalito-ital-20200707.html
Hozzávalók a zöldségkeverékes tojásos tésztához :
100 gramm kínai zöldségkeverék (fagyasztott)
100 gramm tészta
1 fej vöröshagyma
olaj a sütéshez
só
Elkészítés :
A leves elkészítése meggezik
a gombalevesével, de ebben az esetben turmixgépbe tesszük a hozzávalókat ( fagysztott gomba, fagyasztott zöldségkeverék)és forróvízzel összeturmixoljuk.
Ha szükséges,adunk
hozzá még forróvizet.
A tésztát a leírás szerint
megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A továbbiakban a tojásos tészta elkészítése
megeggyezik a tojásos krupli elkészítésével. A recept elérései:
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/03/mit-eszek-az-onkentes-karantenban-what.html
A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük vagy kockázzuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zőldségkeveréket és pár percig együtt tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásos tésztát és készre sütjük, kovászos uborkával tálaljuk.
Receptek:
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/07/receptjeim-raw-vegan-fat.html
Jó étvégyat kívánok
hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése