Avokádó pástétom/My avocado pate-2022.01.07.
Avokádó pástétom
Üdvözöllek benneteket. Most egy nagyon egyszerűen és gyorsan
elkészthető pástétom receptjét osztom meg veletek, és még egy plusz
titkot a hölgyeknek.
Egy érett avokádót kettévágunk, kivesszük a magját és megpucoljuk. A héját nem dobjuk
ki, mert használni fogjuk azt is, persze más célra. Az avokádót villával pépesítjük, adunk hozzá egy kis citromlét, így csökkenteni tudjuk az oxidációt (barnulást), majd ízlésünk szerint
fűszerezhetjük sóval, őrölt borssal, reszelt vagy préselt fokhagymával, őrölt csili, füstölt vagy
natur csemege pirospaprikával, majorannával, szójaszósszal, gluténmentes sörélasztőpehellyel (kellemesebb íze van mint a gluténosnak). Én mindegyikből
tettem bele. Jól elkeverjük a hozzávalókat és teljes
kőrlésű kenyérre vagy puffasztott többmagvas gabonaszeletekre kenjük és egyszerűen megesszük. Lehet önmagában, vagy zöldségekkel
kombinálva fogyasztani.
A hölgyeknek ajánlom, hogy a héja belsejével kenjék be az arcukat és a kezeiket. Gyönyörű simává varázsolja a bőrüket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
RECEPTEK:
https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2021/12/vegan-receptek-20211231.html