Mit eszek az önkéntes karanténban 2. / What I eat in volunteer quarantine 2.
Üdvözöllek benneteket!
Ma a zöldséges krumlipüré recepjét osztom meg veletek, hiszen az előző alkalommal nem egy, hanem két darab krumlit főztem meg héjában. Akkor
a kisebbiket használtuk fel, ami 25 deka volt, most pedig a
nagyobbikat készítjük el, ami 37 deka. Nagyon sok teendő nem lesz vele, hiszen egy tányérban csak apró kockákra kell vágni, úgy mint a
tojásos krumplinál. Majd villával szétnyomogatni, közben mindig önteni hözzá meleg vizet (vagy növényi tejet), hogy krémes állaga legyen. Megsózni, és tenni
hozzá valamilyen zsiradékot (én
olivaolajat kevertem hozzá). Jól össze kell dogozni, és már készen is van a finom krumlipüré. Amikor készen van a tetejére halmozunk zöldségkeveréket
Az előző alkalommal elkészített zöldségkeverék két napra elegendő (nekem 80 deka lett), így ennek is
a felét használjuk fel a püréhez, a másik fele megmarad vacsorára. Ez egy nagyon gyors és laktató egytálétel, ráadásul olcsó is. Gyümölcsnek almát, narancsot, banánt vagy
amit szettek azt fogyasszatok. Lehet fagyasztott gyümölcsökkel is kiegészíteni, csak engedjétek felmelegedni szobahőmérsékletűre.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tojásos krumpli receptje itt:
1.Főtt krumplik
2.zöldséges krumplipüré
Megjegyzések
Megjegyzés küldése