Bud Spencer kedvenc ételét eszem a karanténban / I'm eating Bud Spencer's favorite food in quarantine

                                                              Köszöntelek Benneteket!

A mai napon Bud Spencer és Terence Hill kedvenc ételének az elkészítését osztom meg veletek. Ez nem más, mint a hagymás bab. Persze egy kicsit feturbózzuk vegán tojással és tésztával. Ez gyorsan és olcsón kivitelezhető recept. Akik nem vegánok, azok csinálhatják rendes tojással. Sőt, ha valaki húst is eszik, akkor az tehet bele apróra vágott csirkemellet is. Akkor kezdjünk is hozzá.

HAGYMÁSBAB TOJÁSSAL ÉS TÉSZTÁVAL

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 konzerv bab 400grammos vagy 25dkg főtt bab(ebben az esetben a babot mindig elő kell áztatni)
10 dkg száraztészta
vegán tojás
zsiradék a sütéshez(én ebben az esetben olajat használtam)

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztát a leírás szerint megfőzzük(én sót nem teszek bele, mert a többi összetevőben van elég.Utólag meglehet sózni, ha mégis kellene). Lehetőleg ne főzzük szét a tésztát, mert a babbal is fog még puhulni.Közben elkészítjük a vegán tojást. Az elkészítése itt megtalálható:

https://gyorgyhegedus.blogspot.com/2020/03/mit-eszek-az-onkentes-karantenban-what.html

Ha elkészült a  tészta, leszűrjük és belekeverjük a tojásba. Hagyjuk állni 10-15 percet, hogy jól átvegye a tojás ízét(ha nincs rá elég idő, akkor elhagyható). Ha kell, öntsünk bele még egy kis vizet, mert lehet, hogy felszívja a tészta. Ha ezzel megvagyunk, megpucoljuk a hagymát, majd félbe vágjuk és felszeleteljük. Egy serpenyőbe kevés  zsiradékot melegítünk és beletesszük a felszeletelt hagymát, majd megpirítjuk és hozzáadjuk a babot. Jól összekeverjük, kicsit összesütjük és beleöntjük a tojásos tésztát. Elkeverjük benne és jól megsütjük. Ha lágyabb állagot szeretnénk kapni, akkor rövidebb ideig kell  sütni. Én keményre szoktam sütni. Ez az adag nekem készült eredetileg, és két napra osztottam el az ebédhez. Természetesen, ha valaki nagyobb adagokhoz szokott, az egyszerre is megeheti. Egy leves mellé bőven elég. Ha valaki húst is szeretne bele tenni, akkor a hagymát dinsztelje meg, vágja apró csíkokra vagy kockákra a csirkemallet, keverje el a hagymával és süsse meg. A többi folyamat megegyezik a leírással.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

1.Hagyma pirítás
 2.Hagymás bab
 3.Tészás, tojásos, hagymás bab
 4.Tésztás, tojásos hagymás bab

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pál II. levele a Korinthusbeliekhez 12.fejezet.-2023.09.11.

János jelenésekről 14.fejezet.-2023.12.11.

János apostolnak közönséges I. levele 1.fejezet.-2023.11.20.