Gyulladást okozó és gyulladáscsökkentő ételek
Ahhoz, hogy megszabaduljunk a gyulladástól, nem feledkezhetünk meg az egészséges bélrendszer támogatásáról.
A leginkább gyulladást okozó élelmiszerek:
Gabonafélék
Alkohol
Cukor
Ultra feldolgozott élelmiszerek
Kukorica
Szója
Magolajok
A1 tejfehérjék
Rost- és funkcionális rost termékek
Növényi fehérje termékek
A gyulladás kiváltó oka a bélben kezdődik, és ezt bélpermeabilitásnak vagy szivárgó bélnek nevezik. A glutamin, amely a vastagbél sejtjei számára fontos aminosav, elengedhetetlen ebben a helyzetben.
A gyulladás elleni küzdelem legjobb étele a marhahús, amely nagyon magas glutamintartalmú. A glutamin nagymértékben támogatja a bélrendszert, és jótékony hatással van a gyulladásos állapotokra.
A vegánok és vegetáriánusok számára az egyik legjobb gyulladáscsökkentő étel a káposzta. Különösen a vörös káposzta nagyszerű glutaminforrás.
Egyéb glutaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak:
juh- vagy kecskesajt
Kefir
Tojás
Hal
Csont leves
Forrás: Dr.Berg
Megjegyzések
Megjegyzés küldése