Gyulladást okozó és gyulladáscsökkentő ételek


Ahhoz, hogy megszabaduljunk a gyulladástól, nem feledkezhetünk meg az egészséges bélrendszer támogatásáról.

A leginkább gyulladást okozó élelmiszerek:

Gabonafélék

Alkohol

Cukor

Ultra feldolgozott élelmiszerek

Kukorica

Szója

Magolajok

A1 tejfehérjék

Rost- és funkcionális rost termékek

Növényi fehérje termékek


A gyulladás kiváltó oka a bélben kezdődik, és ezt bélpermeabilitásnak vagy szivárgó bélnek nevezik. A glutamin, amely a vastagbél sejtjei számára fontos aminosav, elengedhetetlen ebben a helyzetben.

A gyulladás elleni küzdelem legjobb étele a marhahús, amely nagyon magas glutamintartalmú. A glutamin nagymértékben támogatja a bélrendszert, és jótékony hatással van a gyulladásos állapotokra.

A vegánok és vegetáriánusok számára az egyik legjobb gyulladáscsökkentő étel a káposzta. Különösen a vörös káposzta nagyszerű glutaminforrás.

Egyéb glutaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak:

 juh- vagy kecskesajt

 Kefir

 Tojás

 Hal

 Csont leves

Forrás: Dr.Berg 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pál II. levele a Korinthusbeliekhez 12.fejezet.-2023.09.11.

János jelenésekről 14.fejezet.-2023.12.11.

János apostolnak közönséges I. levele 1.fejezet.-2023.11.20.