Nyers vegán halászlé, és rántott hal / Raw vegan fish soup and fried fish
Üdvözöllek titeket!
Közeleg a karácsony és gondoltam, készítek nektek egy finom nyers vegán
halászlét, és rántott halat. Nem tudtam,
milyen lesz, mert nyers vegán halászlét még soha nem ettem. De én kísérletező
típus vagyok, ezért nekiláttam és megcsináltam. Állítom, hogy szuper finom
lett. Ezért döntöttem úgy, hogy nagyon nagy szeretettel , megosztom veletek a
receptet. Lássunk is hozzá!
Vegán nyers halászlé
Hozzávalók:
25gramm alga ( ALGHE KOMBU BIO, vagy bármilyen másik is jó)
1 liter víz + 1 evőkanál só
1 padlizsán
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
folyékony füst (elhagyható)
2 pirospaprika (kápia vagy kaliforniai, vagy 1-1 mind a kettőből)
őrölt fűszerpaprika
Vegán nyers rántott hal
morzsásra darált napraforgómag
Fehérrépa rizs
Hozzávalók:
1-2 db. fehérrépa
Zöldségköret
Zöldségköret tetszés szerint (pl.: finomra reszelt sárgarépa, cékla,
cukkini, felkockázott paradicsom, paprika, uborka)
Elkészítés:
Az álgát szűrőben jól megmostam, majd 1 liter sós vízbe beáztattam. A
leírás szerint az első áztató vizet le kell önteni róla, és újra be kell
áztatni. Én a mosás után csak egyszer áztattam be egy éjszakára. Megkóstoltam a
lét, tökéletes tengeri íze lett. Kivettem belőle az algát, és félretettem a
zöldséglevesbe.
A padlizsánt megmostam, megpucoltam (nem szükséges), felszeleteltem
ujjnyi vastag szeletekre. A közepét ( magos rész ) kivágtam, így lett hal
formájú. A kivágott részt felkockáztam és félretettem a haldarabokkal együtt
egy tányérba, és öntöttem rájuk az alga léből annyit, hogy ellepje az egészet a
lé. A turmix kehelybe tettem őrölt pirospaprikát, őrölt fekete borsot. Felszeleteltem
a vöröshagymát, felkockáztam a paprikát, és beledobáltam a fokhagymával együtt
a turmixba. Öntöttem bele egy mokkáskanálnyi folyékony füstöt (nem szükséges).
Hozzáadtam a kockára vágott padlizsán darabok felét, felöntöttem kevés
algalével, és pépesre turmixoltam. Ezután beledobáltam a maradék
padlizsánkockákat is a turmixba, és beleöntöttem a halszeletek áztatólevét is,
majd egy pillanatra bekapcsoltam a gépet, de csak egy-két másodpercre, hogy
összekeveredjenek az anyagok, de még maradjanak benne darabos részek. A
halszeleteket egy nagyobb tányérba tettem és ráöntöttem a már kész levest, és
hagytam egy éjszakát állni hűtőszekrényben, hogy jól beszívja magába a leves
ízét, és megpuhuljon.
Fehérrépa rizs
Másnap először elkészítettem a fehérrépa rizst. Megpucoltam a
fehérrépát, feldaraboltam és morzsásra aprítottam, és már készen is volt a
finom fehérrépa rizs.
Zöldségköret
Ezt követően elkészítettem a
zöldségköretet, ami nálam állt: finomra reszelt sárgarépa, cékla, cukkini,
felkockázott paradicsom, paprika, kaliforniai pirospaprika és uborka
keverékéből.
Amikor ezzel elkészültem, kivettem a hűtőből a halat, a szeleteket
rácsra tettem, hogy lecsepegjenek. Egy kevés napraforgómagot morzsásra
daráltam, pici só és ízlés szerint mehet bele fűszer, és már készen is van a
panír, amibe az egyik lecsepegtetett halszeletet megforgattam, és így lett
belőle nyers rántott hal. A levesből öntöttem egy tányérba, beletettem a
megmaradt halszeletet, majd forraltam vizet és hozzáöntöttem a leveshez, hogy
megmelegedjen, és már lehetett is fogyasztani. Ha úgy látod, hogy kevés lett a
lé, akkor még áztass be 1gramm algát, és öntsél belőle a leveshez, amennyi
szükséges. Az eredeti adag az magamnak készült, mert csak én lógok ki a sorból,
de ha több személynek csináltok, akkor értelemszerűen meg kell növelni a
mennyiségeket. Én még nyers vegán halászlé receptet nem láttam, persze az még
nem jelenti azt, hogy nem létezett eddig. Ha nem volt, akkor most már ez is
van. Nincs más hátra, mint a tálalás.
1.Kép: Pácolás
2.Kép: Csepegtetés
3.Kép: Nyers vegán halászlé
4.Kép: Fehérrépa rizs
5.Kép: Nyers vegán rántott hal, vegyes zöldséggel, fehérrépa rizzsel
6.Kép: Alga
7.Kép: Alga tányéron
3.Kép
4.Kép
5.Kép
6.Kép
7.Kép
Nem szponzorált bejegyzés!
A bejegyzés fizetett promóciót nem tartalmaz!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése